Hem Okategoriserade Betongexperterna i Almedalen!

Betongexperterna i Almedalen!

Hållbarhet, stadsbyggande och bostadspolitik kommer bli de stora samhällsbyggnadsfrågorna i Almedalen i år och Svensk Betongs experter är på plats för att delta i paneler och föreläsningar. Såväl Carina Edblad som Malin Löfsjögård och Filip Sten har en bred kompetens som sträcker sig långt utanför betongbranschen och kan bidra med flera viktiga perspektiv i debatten. Här får ni veta mer om Svensk Betongs företrädare i Almedalen.

Carina Edblad
Vd på Thomas Betong och invald i IVA:s avdelning för Samhällsbyggnad. Hon är ordförande i Svensk Betong samt styrelseledamot i NCC och Hifab. Hon är utbildad till civilingenjör i Väg- och vattenbyggnad vid Chalmers och verkade därefter vid Skanska i 25 år, bland annat som produktions- och projektchef, distriktschef, regionchef och därefter inköpsdirektör för Skanska Sverige.
Nyckelord: Arbetsmiljö, hållbarhet, ledarskap.
Carina berättar gärna om: ”Thomas Betong-andan”, Thomas Betongs Miljöstomme, där koldioxidavtrycket minskat med 30 procent samt hur ledarskap fungerar i ett familjeägt företag.

Malin Löfsjögård
Vd på Svensk Betong och adjungerad professor på KTH inom betongbyggnad. Hon var under en period riksdagspolitiker, ledamot i trafikutskottet och ordförande för statliga Produktivitetskommittén 2010-2012. Malin är styrelseordförande för VTI och har tidigare arbetat på som enhetschef vid Trafikkontoret Stockholm stad.
Nyckelord: Hållbarhet, politik, infrastruktur, bostadsbyggande.
Malin berättar gärna om: Betongbranschens hållbarhetsarbete med lägre klimatpåverkan, effektivitet inom infrastrukturbyggande och politikens påverkan på bostadsbyggande.

Filip Sten
Affärsutvecklingschef på Strängbetong. Han är styrelseledamot i Svensk Betong och utbildad till civilingenjör i Väg- och vattenbyggnad vid KTH. Har varit verksam i cement- och betongbranschen sedan år 2000. Arbetat med marknad och försäljning, samt affärsutveckling i olika ledande befattningar på flera prefab-betong-företag.
Nyckelord: Hållbarhet, affärsutveckling, kommunikation.
Filip berättar gärna om: Strängbetongs hållbarhetsarbete, där både betongrecept och effektiv design ger minskad miljöbelastning. Ett exempel är smålägenhetskonceptet som reducerar koldioxidavtrycket med en tredjedel.