Hem Okategoriserade Mapei lanserar nytt bruk

Mapei lanserar nytt bruk

Under namnet Mapelastic Guard lanserar Mapei ett två-komponents, elastiskt, cementbaserat bruk för skydd av betongkonstruktioner med hög belastning. Typiska användningsområden är fundament, broar och betongpelare som är hårt utsatta av väder och klorider.

– På en konstruktion som skulle haft 50 mm betong över armeringsjärnet men bara har 30 mm går det att ersätta den saknade betongen med Mapelastic Guard, förklarar produktchef Rune Kirkestuen.

Mapelastic Guard består av sprick-överbyggande, elastiska cementbaserande slammassor för skydd av betongytor. Enligt ett pressmeddelande är produkten utförligt testad och har en smidig konstistens som gör den enkel att applicera med handspackel såväl som med borste eller spruta.

– Detta är en typisk produkt för proffsmarknaden och skydd av tyngre konstruktioner mot yttre påverkan och krävande väderförhållanden. Vi är nöjda med att utveckla Mapelastic-familjen med ännu en specialprodukt, säger Rune Kirkestuen.