Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Tre höjdare från veckan som gått!

Måndagsbloggen: Tre höjdare från veckan som gått!

Midsommarvecka. Snart är det grusvägar i Roslagen, badhopp från klippor, senapsill och OP. Mammas berättelser om kohagar och elva syskon och samling runt pappas grill vid midnatt där melankoli är förbjudet. Ni har säkert era egna hållpunkter som ligger där framme som ett lugn och som ett kvitto på att livet är sommar och blommor, åtminstone ibland.

Jag tänkte göra en liten återblick på veckan som gått. Det hände rätt många saker som jag vill nämna, men jag väljer ut tre.

  1. Förra veckans blogg om de absurda budskapen på studentflaken fick många delningar och massor av kommentarer. Det blev besöksrekord på hemsidan med 3 545 besök, fler än när ni röstar till Betonggalan. Inte lika många som då vår ensam-mamma-söker-Susanne-Sjöström hade en blogg på betong.se och lovade att avslöja om hon verkligen valde Måns eller inte. Det var precis efter programmet och hon hänvisade till bloggen för att alla skulle få veta. Fast det var tio år sen och en annan tid. Ingen tittar väl på Ensam mamma söker idag?
    Studentflaken hade flera liknande inlägg från andra och kanske tog vi ett steg mot en renare bransch. Hoppas det. Vi får inte sluta här utan ta det vidare så lärare, rektorer och elever nås. Tack för engagemanget!
  2. Mellanrum kom. En tidskrift jag älskar att göra och som skulle kunna bli så mycket mer om bara någon fattade det. Den fyller mellanrummen mellan arkitekter och vi övriga i samhällsbyggnadsbranschen och skulle kunna bli en klar röst med stark funktion. I senaste numret hade vi en undersökning om vad andra yrkesgrupper tycker om arkitekter, vi fick veta den vetenskapliga sanningen om stommaterialen och vi fick möta människan Emma Jonsteg, inte bara varumärket. Var annars får man läsa om allt det?
    Om ni visste vilket arbete som ligger bakom så skulle ni läsa den två gånger. Jag ska prata med mina ägare och se om vi inte skulle kunna få till en satsning.
  3. Hos Basf i Rosersberg fick jag vara med om ett fullskaletest av sex olika sprutbetonger. Basf, Betongindustri och undermarksentreprenören Besab har allierat sig för att bli en stark aktör vid kommande tunnelbyggen och nu ville de förvissa sig om att deras produkt håller måttet. En beprövad accelerator ställdes i ringen mot två nya och testades med både naturgrus och helkross. Och vi fick vara med. Ni kanske har sett inslaget i BetongTV? (länk) Om inte så gör det. Det är intressant.

Nej, nu ska jag sätta OP:n i en plastbunke med vatten och ställa i frysen. Då blir den iskall hela midsommarlunchen och en iskall OP är nästan som Mellanrum.