Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Mellan skurarna!

Måndagsbloggen: Mellan skurarna!

Det regnar i Uppsala. Jag hittar ett uppehåll och kastar mig på cykeln och så ner mot stationen. Jag lyckades. Turen är med mig, det blir en bra dag.

Det behövs. För jag har massor att göra den här veckan. Det är typ nu eller mitten av augusti. Semester, Almedalsveckan och andras ledigheter förstör en hel sommar. Jag måste slutföra juryarbetet inför Betonggalan då priset Roger ska delas ut i åtta kategorier. Tre nominerade i varje kategori blir 24 nominerade som ska kontaktas och lämna in material. Det tar så vansinnigt mycket mer tid än man tror och jag glömmer det varje år.

Men det är roligt förstås. Nästan alla känner till priset och blir glada. ”Du har gjort min dag”, utbrast en nominerad till Ung&Tung. Det gjorde förstås min dag också. Det känns meningsfullt att så många får lite uppmuntran för det hårda jobb de gör. I dag ska jag meddela de nominerade till Årets Betongforskare.

Jag planerar även för höstens alla event. Jag anordnar en branschdag i Orminge för att fira deras 50 år. Det är fascinerande. Orminge är fascinerande. Men det vet ni ju redan, jag skrev om det i nr 3. Det ska bli intressant att höra Erik Stenberg, forskare på KTH, berätta om byggsystemet och Ulf Gillberg, arkitekten bakom allt, berätta om arkitekturen.

Jag är också inbjuden att hålla ”Tidskriften Betong Live” på Linotoldagarna på tre orter i landet. Det är inspirerande. Linotol är nya i Betongklubben och väldigt framåt på flera områden. Och jag är med.

Vi har monter på Arkitekturmässan i Göteborg där vi är mediapartner. Det känns rätt. Arkitekterna behöver oss. Vi är där med kunskap och ska kalla oss Betongexperterna.

Smickrande nog ska jag även föreläsa på Betongdagen. Jag ska presentera en tio-i-topp-lista över de mest intressanta projekten över mark, under mark och reparerade. Kunnig publik som kräver. De kommer bli nöjda.

Sen har vi nummer fyra som måste bli så gott som klart denna vecka. Det handlar om bomässan i Vallastaden och blir ett bra nummer. Lite utmanande då nummer 3 fick toppbetyget 4,25 i vår läsarenkät. Men rekord ska slås och varför inte ”ride-with-the-flow”.

Nu är jag framme i Stockholm. Mulet, men uppehåll. Det blir promenad till kontoret på Östermalm, över Sergels torg och förbi frukostkändisarna på Riche. Hoppas er dag blir lika bra.