Hem Okategoriserade Vill du bli betongingenjör?

Vill du bli betongingenjör?

Betongingenjör – Material är en utbildning för dig som bland annat vill initiera och leda projekt inom betongområdet. Utbildningen vänder sig till dig som har minst sex månaders relevant arbetslivserfarenhet. Utbildningen genomförs av FEI i samarbete med CBI Betonginstitutet som ingår i RISE Research Institutes of Sweden.

Betongingenjör – Material är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under ett och ett halvt år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs är det i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar per vecka. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. Delkursen Teknisk Engelska ges på engelska (svenskspråkig lärare).

Efter avslutad utbildning ska den studerande bland annat ha kompetenser för att initiera och leda projekt inom betongområdet och rekommendera optimala val av material och utförandeteknik.

Utbildningens omfattning är på 300 p, heltid, 60 veckor varav 19 veckor utgörs av Lärande i arbete (LIA). Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Den äger rum FEI city campus på Kammakargatan 5 i centrala Stockholm och via FEI FLEX

Utbildningsstart är den 25 september 2017 så ansök så fort som möjligt!  Antagning sker löpande och vi ser gärna kvinnliga sökande. 100 % av de som har tagit examen är verksamma inom det område utbildningen är riktad mot sex månader efter examen enligt vår gjorda resultatuppföljning.

Mer information och digitalt ansökningsformulär hittar du på www.fei.se/yh (länk).

Kursen som startar till hösten blir den fjärde i ordningen. Här kan du se BetongTV:s inslag (länk) från när de första betongingenjörerna examinerades (länk).