Hem Okategoriserade Almedalsbloggen: Bland arkitekter och blaskigt vin!

Almedalsbloggen: Bland arkitekter och blaskigt vin!

Almedalen. För er som inte varit här är det svårt att förklara. Någonstans i bakgrunden pratar Jonas Sjöstedt och Jan Björklund på en scen. Men det som egentligen är Almedalen är allt det andra. Över 4 000 seminarier där samhällsbyggande är det vanligaste ämnet.

Så det gäller att ligga i. I söndags började det med byggminglet som arrangeras av Sveriges Byggindustrier i samarbete med en massa branschorganisationer. I år var det alkoholfritt. Surt, saftigt surrogatvin som ingen, jag lovar ingen, har provat om det fungerar till maten. Det fungerade inte till något annat heller för den delen.

Men det är ett bra mingel. Träffade Monica von Schmalensee, vd på White, Åsa Kallstenius och Sanna Hederus från Kod Arkitekter och en massa intressanta personer från Brandskyddsföreningen som var bekymrade för storbränder här i Sverige. Bra kontakter, gamla kontakter som blev som nya.

I går var det Betongtoppmötet som jag tycker höjde sig. Flera kommunpolitiker som fick berätta och fick det berättats för om betongens satsning på att vara koldioxidneutral år 2045. I slutet fick alla tolv deltagarna i panelerna frågan om de verkligen trodde att det skulle lyckas. Alla tolv svarade ja. Intressant.

Vill ni veta mer får ni gärna lyssna på podcasten Betongmaffians program från igår där jag sammanfattar Betongtoppmötet.

Kvällen ägnade jag åt att äta saffranspannkaka med Jessica Ehrnst (på bilden) vd på Arkitema Arkitekter och deras kunder. Tack Kristina Peters för inbjudan. Vi åt lamm och drack vin också. Riktigt vin, rött och gott. Jag pratade Tensta Torn med Hanna Lindskog på Åke Sundvall, hon ska ordna en personlig visning, jag pratade betongstommar med Erik Lemaitre på SSM, de bygger bara i betong, och jag pratade stödmurar med Linda Pettersson på Urbio, som gjorde ett examensarbete om stödmurar i grafisk betong för tio år sen. Jag ska bjuda alla på Betonggalan, inklusive alla trevliga arkitekter på Arkitema. Det blir höstens stora reunion.