Hem Okategoriserade Tragiskt besked underströk vikten av samverkan

Tragiskt besked underströk vikten av samverkan

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Almedalsseminariet “Hur ökar vi samverkan i hela byggbranschen så att ingen skadas på våra byggarbetsplatser?” inleddes med ett mycket tragiskt besked. Henrik Landelius, Sverigechef för NCC Building, meddelade att en 65-årig man omkommit dagen innan efter en fallolycka på en byggarbetsplats.

– Efter Henriks inledning är det enkelt att förstå varför vi bildades, sa Ulrika Dolietis, vd för organisationen Samverkan för noll olyckor i byggbranschen.

Med tanke på namnet och en slogan som “Håll nollan” är organisationens målsättning tydlig. Den innebär också en rejäl utmaning med tanke på att det årligen skadas över 6000 personer på byggen i Sverige.

– Vi tror att det är möjligt. Det finns många organisationer i världen som har gjort skillnad. Samverkan brukar lösa saker och ting, sa Ulrika Doletis som gläds åt att flera av de största byggföretagen redan är medlemmar i organisationen som bildades i mars i år.

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (bilden) uttryckte sin uppskattning över Samverkan för noll olyckor i byggbranschen.

– Varje gång man nås av ett besked att någon inte kommer hem från jobbet så är det en total katastrof. Så därför är det inget annat än en nollvision som vi måste arbeta mot.

Läs mer om arbetet för säkrare byggarbetsplatser på betong.se under juli månad.