Hem Okategoriserade Missa inte Betongdagen 17 oktober

Missa inte Betongdagen 17 oktober

The Shard är en skyskrapa i London. Med höjden 310 meter är byggnaden Storbritanniens högsta och en av Europas högsta byggnader. Byggnaden ritades av Renzo Piano och invigdes i juli 2012.

Den 17 oktober är årets datum för Betongdagen, ett arrangemang i samarbete av Betongföreningen och nätverket Rebet.

Med årets tema “Urbanisering – från högt ovan mark till långt under jord” är syftet att beskriva betongens roll i undermark, hus och broar. Dagen tar avstamp i Kiruna där undermarkens värdefulla malm får en hel stad att flytta. Sedan lyfts blickarna uppåt och får möjlighet att beskåda The Shard, Storbritanniens högsta byggnad. Förmiddagen avslutas med metoder för undermarksbyggande i urban miljö i LCC-perspektiv samt förstärkningsmetoder innan det är dags för de parallella sessionerna. Under Betongföreningens session får deltagarna bland annat höra om hur Riksbyggen valde betong i Brf Viva, slitsmurar i Västlänken, sprutbetong i Förbifart Stockholm, armering för ökad produktivitet, brodimensionering för minimerad miljöbelastning samt hur man beställer betong. Väljer man Rebets session kan man höra inlägg om bland annat ombyggnad av Getingmidjan, snabba tillståndsbedömningar i hårt trafikerad miljö, reparation av gamla Årstabron, verktyg för konstruktörer, förstärkningar i urban miljö, reparation av avloppsrör, renovering av Börsen i Göteborg samt Trafikverkets underhållsplan.

Vi ses på Quality Hotel Globe i Stockholm den 17 oktober!

Mer info om priser, anmälan m.m. (länk)