Hem Okategoriserade Betong bästa valet i Trelleborgs hamn

Betong bästa valet i Trelleborgs hamn

Eitech bygger en ny fördelningsstation åt Trelleborgs kommun. För att byggnaderna ska smälta in i omgivningen och erbjuda bästa möjliga skalskydd uppförs de i betong.

– Vi bygger stationen för att hantera både 130kV och 50kV. Att dela stationen i två byggnader ger förutom en större tillgänglighet och säkerhet även möjlighet att på ett effektivt sätt minska entreprenadtiden. Alla delar konstrueras modulbaserat, vilket resulterar i skalbarhet och möjlighet till återanvändning, säger Jan Hintze, vd på Eitech Engineering AB.

Den nya stationen byggs i Trelleborgs hamn och utrustas med ett konventionellt luftisolerat ställverk som placeras inomhus i en egen byggnad och även rymmer två krafttransformatorer. I direkt anslutning uppförs en byggnad med tillhörande kontrollrum för hela fördelningsstationen. Uppdraget avser en totalentreprenad och färdigställs sommaren 2018.