Hem Okategoriserade Följ “Betongbruden” Åsa Karlström på betong.se

Följ “Betongbruden” Åsa Karlström på betong.se

Tidskriften Betong är glada över att få presentera Åsa Karlström som en ny betongprofil hos oss. Åsa är betongbilschaufför i Stockholms-området och kommer att dela sin arbetsvardag med läsarna i film och text, men redan nu kan du följa flödet på hennes Instagram-konto “Betongbruden” här på betong.se (i högerspalten om du surfar på dator, längre ner på sidan om du surfar med mobil eller padda).

Välkommen Åsa, vem är du?

– Tack! Jag är en glad tjej på 39 år som bor i Tumba. Jag är betongbilschaufför hos Betonglarsson AB sen 2014. Tidigare var jag timanställd som undersköterska och schaktbilschaufför och behövde ett heltidsjobb. En polare som kör betong frågade om det inte kunde vara något för mig. Och det var det, tydligen! Jag är så tacksam att jag hittade hit.

Nu ska du bli vår egen betongprofil på betong.se. Varför tackade du ja till det?

– Betongen har för mig blivit mycket mer än ett jobb, det är snarare en livsstil. Då jag även gjuter i betong som hobby så kan man nog säga att jag är lite av en nörd. Jag älskar betong för att det är ett fantastiskt material, det går att variera utseendet, med t ex infärgning eller ballast i avvikande färg som kommer fram när det slipas. Dessutom är det brandsäkert.

Vad kan hemsidesbesökarna vänta sig att få se?

– En inblick i min vardag, hur det är att jobba som betongbilschaufför. Både de roliga och de mindre roliga stunderna. Man får även se en del av det jag hobbygjuter, och en del bilder som jag fotar utifrån mitt fotointresse, mestadels från bygg- och anläggningsbranschen. Instagramkontot “Betongbruden” skapades för att fokusera på betongrelaterade saker där.

En riktigt bra dag på jobbet – hur kan den se ut?

– Det kan vara en sådan där dag då precis allt går som det ska, vilket är sällsynt i vår bransch. Eller när man hamnar på minsta tänkbara väg och verkligen får klämma sig fram till kunden. Eller i röran i City, eller på en pråm ut till nån skärgårdsö. Jag vill helst få tänka till lite och inte bara köra på rutin. Den allra bästa dagen alla kategorier vore om jag fick lossa till helikopter!

Vad sysslar du med när du är ledig?

– Jag har mängder med intressen, t ex betong, jänkare, hojar, loppisar, hästar, allt militärt, övergivna platser (Urban Exploration) och fotografering.

Vad kan du säga till en ung person som funderar på att gå in i betongbranschen men tvekar?

– Är man inte rädd för att jobba mycket och är intresserad av bygg, anläggning och transport så är det ett toppenjobb. Det är en angenäm känsla att kunna se tillbaka på allt man har varit med och byggt runt om i samhället. Ge det en chans!

Text: Carina Tyskbo