Hem Arkitektur ”En grund för demokrati, hälsa och välbefinnande”

”En grund för demokrati, hälsa och välbefinnande”

Monica von Schmalensee, vd på White.

Monica von Schmalensee, vd på White, är utsedd som rådgivare till Londons borgmästare Sadiq Khan. Von Schmalensee kommer att ingå i ”Mayor´s Design Advocate Group” som representerar högsta expertis inom arkitektur och stadsbyggnad.

Design Advocates-gruppen ska stödja borgmästaren och hans team i stadsutvecklingsinitiavtivet ”Good Growth Agenda” i strävan efter vad som kallas ”City for all Londoners” från september 2017.

– I ett politiskt klimat där det offentliga ansvaret minskar behöver vi, mer än någonsin, tillhandahålla offentliga platser som stärker demokratin och som kännetecknas av tillgänglighet och samhällsbyggande verksamhet. Det offentliga rummet är en grund för demokrati, hälsa och välbefinnande och jag vill vidareutveckla ambitionen att ge Londonmedborgare tillgång till dessa kvaliteter och att de är integrerade i vardagslivet, säger Monica von Schmalensee, vd på White, i ett pressmeddelande.

Monica blev förra året utsedd till ”Årets samhällsbyggare 2016” i Sverige. Sedan 2015 har White kontor i London.