Hem Hållbarhet “Inte råd att inte arbeta för långsiktig hållbarhet”

“Inte råd att inte arbeta för långsiktig hållbarhet”

Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.

Miljöpartisterna Emma Hult och Fredrik Olsson slutreplikerade på Svensk Betongs vd Malin Löfsjögårds replik på deras debattartikel i SvD om trä och betong. Eftersom miljöpartisternas replik från i onsdag den 19 juli är en slutreplik får Malin Löfsjögård bemöta deras påståenden på svenskbetong.se.

Malin Löfsjögård pekar bland annat på flera direkt felaktiga påståenden av Hult och Olsson och uttrycker en förvåning gällande miljöpartisternas ointresse för att det idag går att bygga med betong med runt 30 % lägre klimatpåverkan.

“Jag blir också förvånad över, så som jag uppfattar slutrepliken, att Emma Hult och Fredrik Olsson anser att drift och underhåll inte är något som är intressant eller ska beaktas gällande klimatpåverkan. Men jag hoppas verkligen att jag uppfattat detta fel. För miljöns skull har vi inte råd att inte arbeta för en långsiktig hållbarhet där en byggnads hela livscykel beaktas.” skriver Malin Löfsjögård

Läs hela kommentaren till slutrepliken här (länk).