Hem Hållbarhet Materialval i fokus på Samhällsbyggnadsdagarna

Materialval i fokus på Samhällsbyggnadsdagarna

Nätverket Samhällsbyggarna har presenterat några av talarna på Samhällsbyggnadsdagarna 11-12 oktober. En av dem är energi- och hållbarhetsstrategen Johnny Kellner under rubriken “Vilka material ska vi bygga med ur miljösynpunkt – trä eller betong?”

Johnny Kellner har verkat inom byggbranschen sedan 70-talet hos SWECO, JM och Veidekke. Nu arbetar han som konsult med inriktning på främst forsknings- och utvecklingsprojekt kring energi och miljö. Kellners senaste av tre utgivna böcker, Klimat – Energi – Hållbarhet
Är byggsektorn en miljöbov
, kom ut i vintras.

På Samhällsbyggnadsdagarna tar Kellner upp frågor som hur framtida flerbostadshus kommer att byggas? Kommer dessa att byggas i trä, betong eller både och? Kan man förena höga miljöambitioner med god projektekonomi, säkerhet och goda tekniska egenskaper?

Samhällsbyggnadsdagarna är en tvådagarskonferens på Waterfront i Stockholm med drygt 60 seminarier och mingel med kollegor och aktörer inom samhällsbyggnadssektorn. Läs mer om eventet här (länk).