Hem Fråga Experten Fråga Experten: Spackel i båthuset?

Fråga Experten: Spackel i båthuset?

Fråga Experten

Jag ska måla golvet i mitt båthus och tänkte använda epoxifärg efter slipning. På väggarna sitter gips som slutar 1 cm ovanför golvet. Här vill jag spackla med något, skapa en radie och sedan måla 10 cm upp på väggen. Vad ska jag spackla med? Epoxispackel? Vad jag förstår måste de vara ett icke sugande material.
/Per

Epoxispackel fungerar utmärkt, men det är fullt tillräckligt att använda ett cementbaserat betongspackel för utomhusbruk. Det är “hälsosammare”, enklare och smidigare att använda, samt blir billigare än epoxi. För att säkerställa vidhäftningen till betongen kan du fukta upp underlaget något innan, och efter gjutning/spackling skydda mot uttorkning några dagar. När allt sedan har torkat kan du måla golvet. Betongspackel finns att köpa i en välsorterad bygghandel.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group