Hem Okategoriserade Ny klinga för både kapning och slipning

Ny klinga för både kapning och slipning

Norton Clipper har lanserat en ny diamantklinga vid namn Extreme Cut’n Grind. Enligt ett pressmeddelande kan den användas för både kapning och slipning av bland annat betong och natursten.

– Tack vare de unika egenskaperna med iHD-teknologin får man väsentligt snabbare kapning och slipning och klingan räcker längre tack vare de extra höga segmenten med högt diamantinnehåll, säger Henrik Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Extreme Cut’n Grind är tillverkad med Nortons nya tillverkningsprocess Infiltrated High Density (iHD) som ska ge en mycket homogen densitet i hela segmentet utan att man behöver använda högt tryck (vilket krävs för konventionella segment). Detta ska möjliggöra tillverkning av mycket robusta segment som slits jämnt och behåller formen och dessutom ger snabbare bearbetning vid höga varvtal. Metoden uppges även skapa en längre livslängd för produkten och en större möjlighet att tillverka segment i olika former.

– Dessutom får man högre säkerhet då segmenten sitter hårdare fast på stambladet och inte riskerar att lossna, säger Henrik Falk

Extreme Cut’n Grind har en M14-gänga för användning i vinkelslipmaskin och finns i 125 mm diameter. Klingan är försedd med en aluminiumfläns för att ge den en något förskjuten position i förhållande till maskinen och bättre åtkomst vid t.ex. väggar. Den nya klingan är avsedd för kapning och slipning av diverse byggnadsmaterial som betong och murverk.