Hem Betongbruden Veckan som gick

Veckan som gick

betongbruden

Måndagen började med ett lass in till Jägargatan på Södermalm. När jag kom till checkpointen som tar emot och sköter logistiken för alla transporter så stod en av mina kollegor där och väntade. Jahapp, det här kommer att ta tid tänkte jag direkt. Klev ur och så snackade vi skit en stund, efter nån halvtimme fick han köra in och lossa och efter en timmes väntan blev det min tur. In på bygget där det var lite trångt och maskiner som jobbade på armlängds avstånd. Lossade lasset och hämtade ett till på fabriken.

Efter det fick jag höra att fabrikens internet låg nere. Det är inte bra alls, eftersom de då inte har en aning om vem som ska ha vilken betong och när. Mitt förslag om att ringa ut till kunder på måfå och fråga när de skulle ha/om de skulle ha/vad för betong de skulle ha var inte uppskattat, haha! Dessutom får vi inte ut jobben till våra datorer i bilarna och måste då skriva alla tider för hand, lite extrajobb. Det ordnade sig dock rätt snabbt – skönt!

Sedan fick jag en körning till Älgö, Saltsjöbaden, där en privatkund skulle gjuta. Pumpen hade ställt upp så gott han kunde, men betongbilarna fick stå över en trottoar med nosen en bra bit ut i högra körfältet där det till råga på allt var skymt sikt p.g.a. en kurva. Inte alls bra vilket jag påpekade. Tyvärr är det så att ibland måste vi ställa oss dumt till, det här var en sådan gång. Man hade däremot kunnat sätta en skylt som förvarning i alla fall.

Sista lasset för dagen blev till Haninge där det byggs bland annat en ny pendeltågsstation.

På torsdagen bestämde sig mig bil för att det var dags att åka till verkstaden igen. Den är väldigt förtjust i verkstaden och åker gärna dit någon gång varannan vecka. Jag är rätt less kan jag säga. Nu fick jag ett felmeddelande direkt på morgonen så jag åkte över till verkstaden som turligt nog hade tid att kolla felet på en gång. Ett par timmar senare konstateras det att det förmodligen är byte av turbo som gäller, billigt och bra…
Chefen blev inte jätteglad kan man säga.

Får tid för min bil nästa tisdag och kör tillbaks den till parkeringen. Sen hämtar jag kollegans bil som stod på samma verkstad och ropar upp fabriken att äntligen är jag klar. Då säger de att det inte är nån idé att jag kommer så det blev en kort dag! Flyttar en bil som ska flyttas och sen hemgång. Åker hem och bakar äppelkaka att ta med till gubbarna imorgon.

På fredagen tar jag kollegans bil och åker till fabriken i Kungens kurva. Där blir det två lass till Värmdö och ett till Hjorthagen och sen blir det helg! Skönt! Åker förbi verkstaden och pratar med dem och får då höra att med lite tur så kanske räcker det med att byta ett relä, istället för hela turbon. Hoppas det, det blir väsentligt mycket billigare! Ringer chefen med de goda nyheterna, känns bättre att avsluta veckan med det beskedet än ett eventuellt turbobyte!

Intervju med “Betongbruden” Åsa Karlström (länk)