Hem Okategoriserade Här är Sveriges Byggindustriers nya vd

Här är Sveriges Byggindustriers nya vd

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier.

Den 1 oktober tillräder Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. Den förre infrastrukturminister och finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting ersätter Ola Månsson som lämnade organisationen tidigare i år.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger Svante Hagman, styrelseordförande för Sveriges Byggindustrier.

Catharina Elmsäter-Svärd hoppas kunna använda sin erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden i sin nya roll:

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt.

Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår därmed till sin tidigare roll som vice vd och förhandlingschef.