Hem Hållbarhet ”Betongen är ett oerhört vackert material”

”Betongen är ett oerhört vackert material”

Här bor en operadiva! Betongen förstärker effekten av den sköna inredningsstilen där "More is less" har fått vara devisen.

Med Brf Magasinet visar Hökerum Bygg hur de kombinerar modernt boende, miljötänk och god arkitektur på Bomässan Vallastaden 2017 i Linköping. Och det är betongen som har huvudrollen.

Maria Ståhl.

– Betongen är ett oerhört vackert och levande material. Vi har arbetat med den i alla år vi har byggt hus och kärleken till detta fantastiska material bara växer. Det är också därför den fått ta extra mycket plats i våra hus i Vallastaden, säger Maria Ståhl, som är försäljnings- och marknadschef på Hökerum Bygg.

I samtliga av Hökerums fyra visningslägenheter har ytskikten fått behålla sin levande karaktär. Inga tapeter, färgburkar eller spackelspadar har kommit i närheten av de råa väggarna och taken. Råheten i matrialet balanseras upp med mjuka färgtoner och inte minst unika detaljer som handplockade, antika dörrar. Visionen var att skapa ett annorlunda boende som ändå har en mjuk, spännande och varm atmosfär

– Lägenhetsstorlekarna är väldigt olika för att få en naturlig variation av de boende. Vi ville ha så många människotyper i så många skeden i livet som möjligt. Att få människor att mötas och skapa gemenskap. säger Magnus Ståhl, arkitekten bakom Brf Magasinet 2.

Under Bomässan presenteras fyra visningslägenheter där fikitiva karaktärer med unika personligheter har fått flytta in. En av dessa är Bilogi-Benny som enbart har vintageprylar i en lägenhet generös takhöjd och störa fönsterpartier. En annan är ”Operadivan” som har valt en stram och återhållsam boendemiljö för att framhålla alla flärdfulla detaljer.  Allt som finns i lägenheterna är till salu och kan köpas när Vallastaden 2017 är över.