Hem Okategoriserade Ny fabrikschef på Cementa i Slite

Ny fabrikschef på Cementa i Slite

cementa slite
Fred Grönwall.

Vid årsskiftet tar Fred Grönwall över rollen som chef för Cementas fabrik i Slite. Nuvarande chef Per Ole Morken blir fabrikschef vid Cementas systerfabrik i Norge, Norcem Brevik, som också ingår i HeidelbergCement-koncernen.

– Det känns oerhört motiverande och inspirerande. Jag har varit en del av teamet i Slite under många år och jag är nu redo att överta ansvaret att driva fabriken vidare, säger Fred Grönwall.

Fred Grönwall började vid fabriken 1998 under pågående gymnasieutbildning och har därefter haft en rad olika tjänster. Han har under tiden studerat till civilingenjör, är i dag produktionschef sedan sex år och ingår i fabrikens ledningsgrupp.

Jag har en god helhetsbild av vad det innebär att driva en toppmodern cementfabrik med avseende på miljö, energi och produktkvalitet.

När Fred Grönwall blickar framåt ser han ett antal målsättningar. Han lyfter fram vikten av en fortsatt samexistens med Gotlands unika natur på bästa möjliga sätt. Utöver fortsatt arbete för ökad driftsäkerhet kommer han att arbeta vidare för att minska koldioxidutsläpp och användandet av naturresurser.

Fred Grönwall betonar även möjligheterna framåt för Cementa som arbetsgivare på Gotland.

– Cementa ska vara den attraktivaste arbetsgivaren på Gotland inom ingenjörsområdet, där det finns stora möjligheter att ta ansvar, driva projekt och utvecklas karriärsmässigt, säger han.

“Perfekt kandidat för uppdraget”

Efter drygt tio år i tjänsten som fabrikschef lämnar Per Ole Morken vid årsskiftet över ansvaret. Han känner sig trygg med valet av efterträdare.

– Fred Grönwall är en perfekt kandidat för uppdraget. Han har stor potential och har under lång tid fått den utbildning och erfarenhet som krävs för att växa in i en sådan här roll.

Per Ole Morken berättar att han lämnar en mycket välmående fabrik, och lyfter två viktiga förbättringar som skett under hans tid: ökad driftssäkerhet och kapacitet, och en stor utveckling på milljö- och hållbarhetsområdet.

Skiftet ligger ett antal månader fram i tiden, men Per Ole Morken kan redan nu konstatera att det blir vemodigt att lämna Cementa och Slite.

– Det är ett fantastiskt härligt gäng som jag har arbetat med här i Slite. Människor med drivkraft och stor vilja att åstadkomma något bra tillsammans. Jag ser stora möjligheter till fortsatt framgång för Cementa i Slite, avslutar Per Ole Morken.