Hem Design Combimix ställer ut på Formex

Combimix ställer ut på Formex

Anna Christians.

Combimix ställer ut på Formex, Nordens största mässa för inredningsdesign, tillsammans med betongkonstnären Anna Christians. 

– Vi har sedan länge haft ett gott samarbete. Att en av Sveriges främsta betongkonstnärer använder sig av våra produkter visar på bredden av vårt sortiment och hur mycket man kan göra med vårt material, säger Jonas Lund, vd på Combimix.

Anna Christians har sin designstudio och betonggjuteri på Skoklosterhalvön i Häggeby utanför Stockholm. Där tillverkar hon bruksföremål och inredningsdetaljer för hem, trädgård och offentlig miljö. I kollektionen finns bland annat askar, ljushållare och fat som är tillverkade av Combimix industri- och designprodukter.

– Det finns så mycket kompetens på Combimix. Då jag har haft en del unika uppdrag som minnesstenar på kyrkogårdar, skulpturer och andra projekt med höga hållfasthetskrav har jag haft möjligheten att använda mig av Combimix proffskunskaper, säger Anna Christians som använder sig i stort sett av hela Combimix sortiment av betong och industrigolv, beroende på vilken egenskap och ytfinish hon eftersträvar.

Sedan hon ställde ut på Formex första gången 2012 så har allt gått i rasande fart. Intresset för skandinaviskt hantverk och betong i alla sammanhang har bara ökat och Anna har även ställt ut i en stor samlingsutställning i Shenzhen i Kina. Denna utställning är nu på väg till Peking Designweek som startar i september.

Formex äger rum den 23-26 augusti på Stockholmsmässan.

Se Anna Christians i BetongTV:s inslag från förra årets Formex (länk).