Hem Okategoriserade Över 100 nya jobb i ny betongfabrik

Över 100 nya jobb i ny betongfabrik

När Benders industrier växer i Uddevalla skapas nya jobb. 40 är redan på plats och ännu fler blir det när Sörviksberget tas bort och ersätts av en betongfabrik med ny teknik.

Bakom sitt kontor på Sörvik bygger Benders en av Europas största blandarstationer i den stora verkstadsbyggnaden som förut tillhörde Volvo. Där gjuts numera väggelement, trappor, bjälklag i cement, grundelement och andra infrastrukturprodukter.

– Ingen tvekan om att det här är ett kanonläge för oss, säger Ove Bender till GP. Hans verksamheter runt om i Europa omsätter drygt två miljarder kronor om året.

Produktionen av byggprodukter i betong ska se till att Benders fabrik i Strängnäs klarar efterfrågan. Sett till personal kommer det att behövas montörer, projektledare produktionspersonal och konstruktörer. Totalt blir det 100 nya anställningarna inom betongdelen, varav 40 redan är klara. Förutom betongverksamheten kommer det även behövas mer personal inom logistik.

– Innan årsskiftet kommer vi att behöva nyanställa ytterligare 80, säger Ove Bender.

I ett gigantiskt logistikcenter lagras flera av Benders produkter innan de körs ut till kunder i hela Europa. 15 nyanställda ser till att ett 70-tal lastbilar dagligen lastas med rätt produkter.

– Målet är att en bil ska kunna lasta och vara i rullning igen på tio minuter. Vi jobbar hårt med effektivisering.

Det var den stora efterfrågan i kombination med tillgänglighet på lokaler i Uddevalla som öppnade för satsningen.

– Efter förvärvet av Norbergstrappan var det dags för Benders Byggsystem att ta nästa steg och dessutom börja fylla vår fabrik Uddevalla med egen produktion. Tillfället kunde inte bli bättre då marknaden är i stort behov av prefabricerade betongelement, säger vd:n för Benders Byggsystem Magnus Odhagen.

I början av 2018 ska en komplett fabrik vara igång.

– Våra unika logistiklösningar med tåg och möjlighet till båttransport från egen kaj skapar även förutsättningar för att titta på en export av produkter från Uddevalla. Det är en spännande tid vi står inför, säger Ove Bender.