Hem Hållbarhet “Expertisen vi behöver för att skala upp”

“Expertisen vi behöver för att skala upp”

Carl Zide blir ny operativ chef på Loop Rocks.

Nordens största marknadsplats av återanvända byggnadsmassor, Loop Rocks, anställer Carl Zide som ny operativ chef för verksamheten. Samtidigt inleder Loop Rocks en ökad satsning på utlandet.

– Det främsta skälet till att jag börjar på Loop Rocks är det behov och det intresse som finns i byggbranschen för digitala lösningar. Loop Rocks modell gör alla till vinnare: en högre grad av återanvänt byggnadsmaterial, färre transporter samt lägre kostnader för de inblandade parterna. Vi ger våra användare ett verktyg som förenklar deras jobb och på miljön, säger Carl Zide.

Närmast har han arbetat för Servicing Stop, Storbritanniens största digitala plattform för bilservice, och innan dess i chefspositioner på PokerStars, Badoo och Hemverket.

– Med Carl Zide vid rodret får Loop Rocks expertisen vi behöver för att skala upp vår verksamhet internationellt. Han har varit med och byggt upp ledande digitala marknadsplatser inom en rad olika industrier och full av energi och idéer vilket vi är mycket glada över, säger Anders Torell som är initiativtagare till Loop Rocks och digitaliseringschef på NCC.

Carl Zide blir ansvarig för Loop Rocks internationalisering och kommer bli en ledande frontfigur i verksamhetens kommande höstexpansion i Finland, Norge och Tyskland.

– Vårt första mål är att skala upp verksamheten i Sverige och parallellt gå in på en rad nya marknader. I samarbete med både stora och små byggföretag, åkerier och miljökonsulter leder vi utvecklingen inom återanvändning av byggmassor, säger Zide.