Hem Design Flaskbottnar i betong i unik miljö

Flaskbottnar i betong i unik miljö

Konstnären Ingegerd Råman och arkitekten Gert Wingårdh på scen.

Kultur- och stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert avtäckte ett stort plus som är namnet på den nya den nya tillbyggnaden på Liljevalchs konsthall.
Stockholms stad arrangerade en symbolisk avtäckning för att markera starten för arbetet.

– Det här är ett jättespännande projekt! Vi ska skapa nya ytor för konst i staden och både arkitekturen och den miljö vi bygger i är unik, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör.

Tillbyggnaden ”Plus”  byggs på baksidan av Carl Bergstens rosa byggnad och har ritats av arkitekten Gert Wingårdh och konstnären Ingegerd Råman. Entrén ska öppna upp mot Falkenbergsgatan som blir ett nytt gångstråk i området. Fasaden i betong har ingjutna flaskbottnar som utsmyckning.

– När vi öppnar har vi bättre säkerhet och klimat, nytt kafé och ny butik och nya vackra utställningslokaler för både stora och små utställningar, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall.

2400 nya kvadratmeter yta för utställningar innebär att Liljevalchs slipper stänga under omhängningsperioder och kan ta emot dubbelt så många besökare Den nya byggnaden, som får tre våningar och håller lägre takhöjd än omgivningen, öppnar våren 2020. Den ursprungliga byggnaden har renoverats och öppnar igen den 9 november 2017.