Hem Hållbarhet Ny betonganläggning i Kungens Kurva

Ny betonganläggning i Kungens Kurva

Skanska har öppnat en ny mobil betonganläggning i Kungens Kurva i Stockholm. Enligt ett pressmeddelande från Skanska har den hög produktionskapacitet, bra miljötänk och trafikstyrning av betongtransporterna för ökad säkerhet.

Den nya anläggningen ligger intill de stora trafiklederna E4 och Glömstavägen/Huddingevägen, ett läge som gör det möjligt att erbjuda snabba transporter av betong till stora delar av södra Stockholmsregionen. Betonganläggningen, som är helt mobil för att kunna flyttas vid behov, består av två blandare och har en produktionskapacitet om upp till 140 kubikmeter betong i timmen.

Anläggningen togs i drift i början av sommaren och förser marknaden i södra Stockholm med betong. Bland annat levereras all anläggningsbetong till konstruktionen av trafikplats Kungens Kurva som är en del av Förbifart Stockholm. Närheten till bygget av trafikplatsen ska ge bättre säkerhet för arbetsplatsen och mindre koldioxidutsläpp. Skanska uppger också at miljöpåverkan minskas genom att de renar och återanvänder spolvattnet. Dessutom tillverkas betongen av helkrossad betongballast för att minska uttaget av naturgrus.