Hem Design Ung betongkonst med stort hjärta

Ung betongkonst med stort hjärta

Ville Skinnargård.

110 utställare deltog på årets upplaga av konstutställningen Lustenrundan i Forshaga kommun. Bland dem som stack ut lite extra fanns den tioårige betongkonstnären Ville Skinnargård. Innan helgen var över hade Ville sålt betongalster för över 3700 kr.

”Vilken helg det blev! Jag är så nöjd, trött och glad!” skriver Ville på sin Facebook-sida ”Villes betong”.

Föremålen och konstverken som Ville Skinnargård säljer tillverkar han hemma i Skived i en betongverkstad. En förskollärare stod för inspirationen och pappa köpte hem den första betongsäcken. Nu äger Ville en egen betongvisp och tillverkar allt från pallar och uppläggningsfat till ugglor att smycka ut trädgården med. Vid varje försäljningstillfälle kan Cancerfonden räkna med en slant.

– För att hjälpa till och hitta en bra medicin mot cancer vill jag samla in så mycket pengar det bara går. Min farmor dog i cancer i juni 2013 och då blev jag väldigt ledsen, så nu gjuter jag fina saker i betong och säljer. Hälften av alla pengar jag får in skänker jag till Cancerfonden.