Hem Design Gör din egen brevlåda i betong

Gör din egen brevlåda i betong

Nu kan du göra en egen brevlåda i klassisk form av  spännande material. En brevlåda gjuten i betong är originell och vacker men även praktisk då den håller posten fri från fukt. Den kan snabbt bli en omtyckt familjeklenod och gå i arv i generationer tack vare dess långa livstiden. 

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för en gjuten brevlåda. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdig brevlåda.

– En egengjuten brevlåda bidrar till att göra hemmet mer personligt och kan uppskattas av hela familjen. Eftersom betong är ett mycket tåligt material är ytbehandling inte nödvändig men önskas en färg som stämmer överens med omgivningen kan den självklart målas, säger Veronica Jensen på Finja.

Det är fullt möjligt att sätta ditt husnummer på brevlådan genom att skära ut siffrorna i kraftig papp och fästa spegelvänt i botten på formen för att bilda en relief på brevlådan. Med ett rejält lås på luckan skyddas posten från stölder.

Här hittar du beskrivningen (extern länk).