Hem Fråga Experten Fråga Experten: Lägga klinker på dammbindare?

Fråga Experten: Lägga klinker på dammbindare?

Fråga Experten

Jag har en garageplatta hemma som är ett år gammal. Den är glättad och det är dammbindare på. Jag vill nu lägga klinkers eftersom jag inte är nöjd med ytan. Kan jag klinka direkt på fast det är dammbindare, eller måste jag tvätta bort den på något vis? Jag la på dammbindaren ca en månad efter gjutningen. Det är en Nordsjö dammbindare.
/Björn

Det funkar utmärkt att lägga klinker på ett betonggolv som ytbehandlats med dammbindare, det är till och med fördelaktigt då det som regel gör att vidhäftningen blir bättre. Dammbindare och primer är många gånger likvärdiga produkter och kan vara akrylater, silaner, vattenglas (natriumsilikat) o.s.v. Däremot om du fått olja och liknande på golvet måste detta tvättas bort innan.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group