Hem Okategoriserade Pigmentec köper LCON i Kumla

Pigmentec köper LCON i Kumla

Pigmentec AB köper ingenjörsfirman LCON Larsson Construction AB. LCON kommer att verka som ett helägt dotterbolag till Pigmentec och behålla sin verksamhet i Kumla.

– LCON:s personal säkerställer med sin gedigna kunskap fortsatt tillverkning av formutrustning av yttersta kvalité. Detta kombinerat med en förstärkt marknadsinsats kommer bidra till ambitionen att ytterligare förbättra LCON:s ställning inom betongindustrin, säger Pigmentecs vd Lars-Olof Eliasson (bilden ovan).

LCON skall fortsatt vara en ledande tillverkare av formutrustning till betongindustrin. Hög innovativ ambition i nära samarbete med kunderna har gett en ständigt pågående utveckling till bättre och mer kundanpassade produkter. Ett exempel är LCON:s unika hydraulvibrering som ger oslagbar arbetsmiljö och bättre betongytor jämfört med konventionella elektriska vibratorer. Denna och andra specialkonstruktioner av formutrustning till betongföretag har gett LCON en särställning.

Säljare av LCON är grundaren Kent Larsson som tillsammans med andra nyckelpersoner kommer att arbeta vidare i företaget.