Hem Betongbruden Äppelkaka och jargong

Äppelkaka och jargong

betongbruden

Jag hade en ledig dag i måndags så jag passade på att baka äppelkaka åt kollegorna, jag gör det ibland. De säger att den är god och det är ju kul men de kanske inte törs annat, haha!
Jag åkte även förbi grustäkten och frågade den snälla maskinisten där om han gillade äppelkaka. Han sken upp som en sol, utbrast ungefär “Åh! Ojojojoj” och klappade sig på magen. Det tolkade jag som ett “ja” så han fick två bitar som tack för att han lät en kille hämta lite grus för ett tag sedan. Kul att man kan göra folk glada.

Under veckan har jag kört en hel del till samma byggen på dagarna. Ibland är det skönt att det går lite på autopilot, men oftast föredrar jag olika destinationer. Omväxling förnöjer!
Det har varit en bra vecka, med rätt mycket humor och slänga käft med kollegorna. För mig är den delen väldigt viktig för trivseln på jobbet. Jag kan inte tänka mig en arbetsplats utan lite sådan jargong.

Givetvis är det en balansgång, alla trivs inte med sådant och alla vågar inte säga ifrån om något känns fel.  Min erfarenhet efter nästan tio år som chaffis inom bygg/anläggning är dock uteslutande bra. Å andra sidan så är jag inte direkt blyg och jag är rätt tålig vad gäller jargong eftersom jag gillar det.  Jag upplever också att man genom åren har/har haft bra känsla för  vilken nivå som funkar.  Så känner jag även nu, en del av nuvarande kollegor vet man ju rätt bra var man har, och då kan det nog låta lite illa (eller till och med väldigt illa!) för en utomstående när vi slänger käft, fast vi själva inte alls ser det så.  Jag brukar säga lite skämtsamt att “jag jävlas bara med dem jag gillar”!

Tyvärr har jag polare som jag vet har blivit utsatta för den typen av jargong som absolut inte är ok, där man tex på fullaste allvar frågar en tjej om hon verkligen ska klara av att köra den där grävmaskinen eller frågat på översittarvis om hon ska ha hjälp att backa lastbilen. Givetvis förekommer såna kränkningar inte enbart gentemot tjejer, det var bara ett par exempel av många. Sådant är aldrig ok och det måste vi hjälpas åt att jobba mot.
Det ska vara kul att gå till jobbet!