Hem Betonggalan “Självklart är det fantastiskt roligt”

“Självklart är det fantastiskt roligt”

Linda Teng (uppe till vänster) är nominerad till Årets Betongarkitekt på Betonggalan. Här är hon tillsammans med kollegorna i projektgruppen och Roger Andersson, chefredaktör för Tidskriften Betong.

Linda Teng, arkitekt på Semrén & Månsson i Stockholm, är en av de nominerade till Roger-utdelningen på årets Betonggala. Linda är en av de utvalda till kategorin Årets Betongarkitekt för sitt arbete med studentbostäder på KTH Campus för Einar Mattsson.

Årets Betongarkitekt-priset delas ut till en arkitekt som i ett aktuellt projekt “visat på betongen i arkitekturen” och i kvarteret Forskningen på KTH Campus står betongen verkligen i centrum. De tre huskropparna reser sig likt skulpturala klippblock på campus högsta punkt och betongen har även spelat en stor roll för de tekniska, innovativa och hållbara aspekterna av projektet.

Linda Teng.

– Grundidén med kvarteret Forskningen var att skapa studentbostäder med rimlig hyra. Redan från början var materialet betong en given utgångspunkt och vi har jobbat mycket med att undersöka hur vi kan få fram betongen på bästa sätt. Det handlar om att skapa något som är maximalt funktionellt och samtidigt vackert – något som ger mer än bara en bostad. Och självklart är det fantastiskt roligt att det uppmärksammas med en sådan här nominering, säger Linda Teng.

Priset Årets Betongarkitekt delas ut på Betonggalan den 23 november. Du hittar samtliga nomineringar här (länk).