Hem Betongbruden Långa dagar och nomineringsfest

Långa dagar och nomineringsfest

betongbruden

Veckan kickstartades med ungefär tjugofyra timmar jobb på två dagar, tretton timmar på måndagen och elva timmar på tisdagen. Jag hade sagt till att jag skulle vara “spolad och klar” kl 17 på tisdagen eftersom jag skulle träna, men det sket sig. Orsaken var ett bygge som hade beställt betongen till kl 15, men när jag kom dit var de inte klara med gjutformen. Det tog 50 minuter innan de började gjuta. Det här är tyvärr inte helt ovanligt bland vissa byggen, ofta har de beställt bilen till eftermiddagen och sen inte hunnit klart. Istället för att avboka bilen/bilarna så får vi helt enkelt vänta medan man gör det sista på formen. Riktigt irriterande om de gör så upprepade gånger eftersom de ju uppehåller bilar i onödan, vilket kan ställa till det för fabriken som inte har obegränsat med bilar.

Onsdagen blev i alla fall en ganska normal arbetsdag, skönt! Även om man gillar sitt jobb så är det lite motigt att komma hem sent efter en jättelång dag och man inte orkar nåt mer än att äta och sova. Under högsäsong blir det ibland rätt dåligt med vanligt liv utanför arbetslivet, tyvärr.

Torsdagen blev bra och då jag var inbjuden att gå på nomineringsfesten inför Betonggalan så hade jag bett att få vara spolad och klar 14.30, då skulle jag ha en och en halv timme på mig att käka, duscha och plocka fram lite mer kvinnlighet än jag till vardags har med mig! Jag hade tur och blev släppt nån timme tidigare än så från jobbet så jag slapp stressa hemma. Däremot var jag på tok för naiv/optimistisk när det gällde bedömningen av körtid från Tumba in till Strandvägen mitt i rusningen… Med lite alternativa vägar så hann jag dock med några minuters försening bara.

Jag hade jättetrevligt på festen, jag träffade lite folk jag kände, och en hel del nya ansikten. Jag hade intressanta diskussioner om allt ifrån att gjuta egna smycken till arbetsmiljön på byggena. Det sistnämnda är ett ämne som verkligen intresserar mig.

Jag hade varit taktisk och tagit semester på fredagen så festen blev en perfekt start på en härlig långhelg!