Hem Okategoriserade Sverigepremiär för mångsidig shredder

Sverigepremiär för mångsidig shredder

Andersen Contractor lanserar en mångsidig shredder för betong och rivningsavfall som ska kombinera fördelarna med en kvarn och en käftkross.

– Arjes Impaktor 250 har flera unika fördelar och krossar även tegel, asfalt och byggavfall effektivt, säger Svend M Andersen, vd på återförsäljaren Andersen Contractor, i ett pressmeddelande.

Maskinen har en krossningsprocess i två steg då materialet först bearbetas av de två kraftfulla valsarna, för att sedan sekundärkrossas av dubbla mothåll i kombination med en vibroplatta för en exakt slutfraktion med hög kapacitet. Larvbandsunderrede kombineras med ett lastväxlarsystem för transport med ett hydrauliskt sänkbart chassi.

Enligt Andersen Contractor har Impaktor 250 flera fördelar som den kompakta designen, låga vikten (13,5 ton) och den höga mobiliteten. Uppställningstiden har klockats till två minuter och kapaciteten för att krossa betong uppges vara 95 ton per timme. För motorn är alternativen en Volvo Penta 220 hk dieselmotor eller en 160 kW elmotor i stationärt utförande.

Impaktor 250 premiärvisas i Sverige på mässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp den 14 – 16 september 2017.