Hem Betonggalan “Självklart har vi gjort miljövänliga val”

“Självklart har vi gjort miljövänliga val”

Spapool på tekterassen med utsikt över Piteå.

Kust Hotell & Spa är nominerat till Årets Miljöpris på Betonggalan 23 november. Christina Skoog, vd för fastighetsägaren Skoogs Fastigheter, är mycket glad över juryns val.

– Det känns fantastiskt roligt att bli nominerade och att vår satsning såväl uppmärksammas som uppskattas. I vårt koncept och storytelling är naturen och miljön central och viktig. Självklart har vi gjort medvetna och miljövänliga val där vi haft möjlighet, säger Christina Skoog.

Fasadbild på Kust Hotell & Spa.

Med en betongfasad med inblandning av titanoxid upptar hotellet koldioxid och fungerar som en lunga för Piteå centrum. Förutom att förbättra luften bidrar den också till att fasaden hålls ren och fin när smuts sköljs bort av regnet.

– Även en mindre stad som Piteå kan ibland ha problem med luftkvaliteten och genom att använda den här betongen får man positiva, mätbara förbättringar, säger Rolf Skoog, vd på Prefabmästarna som levererade den speciella betongen.

Kust Hotell & Spa i centrala Piteå är en av norrlandskustens högsta byggnader på 53 meter och 14 våningar. Hotellet rymmer 97 hotellrum, konferensavdelning, festvåning, spa med pool och bastu på taket, restaurang och skybar med utsikt över Piteå. Konceptet är inspirerat av Piteälvens resa från fjäll till kust – och återkommer i både design, interiör, dofter och smaker.

Övriga nominerade i kategorin “Året Miljöpris” är Norrtälje hamn och Miljöbyggnad 3.0. Läs mer om nomineringarna här.