Hem Okategoriserade “Vi blir ännu bredare i vårt järnvägssortiment”

“Vi blir ännu bredare i vårt järnvägssortiment”

S:t Eriks AB och PCM Rail One Group inleder ett samarbete för att leverera fixerade spårsystem till tunnel- och broprojekt för höghastighetsjärnvägen i Sverige.

Rail One, som har 60 års erfarenhet av att leverera betongslipers, har utvecklat ett hållbart slab track-system, vilket tillsammans med S:t Eriks rikstäckande närvaro ger goda förutsättningar för att leverera avancerade spårlösningar till järnvägsprojekt i Norden.

– För oss betyder samarbetet med Rail One mycket. Vi blir ännu bredare i vårt järnvägssortiment, säger Fredrik Adielson, affärsutvecklare Järnväg & Trafik på S:t Eriks.

Slab track är fixerade, ballastfria spår som sitter fast direkt i betongkonstruktionen. Tekniken används runt om i världen för höghastighetståg och moderna, hållbara järnvägsprojekt för att reducera underhållskostnaderna. Förutom ökad stabilitet ger slab track viktiga platsmarginaler på höjden, eftersom spåren är inbäddade i betongen. Det har betydelse till exempel vid tunnel- och brobyggen.

Ett nära samarbete mellan S:t Eriks och Rail One möjliggör lokal tillverkning av slab track-lösningar som är anpassade efter den svenska marknadens krav och behov.