Hem Betongbruden Nästa generation och grejer i betongen

Nästa generation och grejer i betongen

betongbruden

I veckan när jag stod och väntade på att det skulle bli min tur att köra upp till ett bygge och lossa så kom det en kvinna och en tvåårig liten kille och stannade för att titta på betongbilen. Jag klev ur och hälsade. Kvinnan frågade om det var en sån där “cementblandare” och jag svarade att nja… betongbil heter det och så fick hon en väldigt snabb kurs i skillnaden mellan betong och cement.

Jag bjöd in dem att provsitta bilen. Hon klättrade upp på förarplatsen och så lyfte jag upp pojken. Sedan fick de titta i backkameran och höra när jag pratade med en kollega på radion. Jag visade även min fina inredningsmatta som är en barnmatta med bilvägar på (Bra att alltid ha karta tillgänglig ju!).

När de hade tittat klart inuti bilen så visade jag hur jag kan höja och sänka bakändan på lastbilen och det var nog det som var mest spännande för pojken. Kvinnan tackade så jättemycket för titten och vem vet, kanske har jag just lockat en blivande chaffis!

Jag tycker att det är kul när folk visar intresse för det jag jobbar med, och brukar så långt det är möjligt svara på frågor och låta dem titta.

Efter att ha lossat klart blev det en sväng ut till ett bygge där jag skulle hälla i tillsatsmedel i pulverform i betongen innan jag började lossa. Jag hade tre hinkar fulla med pulver och klättrade upp på “balkongen” för att hälla i. Jag var inte alls beredd på att pulvret satt fast i hinken när jag vände upp och ner på den så jag tappade hela hinken ner i roteln. Skit också!  Hinken fick snurra med när betongen blandades med tillsatsmedlet och sen kom den ut i “byggsats”… Det har hänt förr att jag har haft saker i betongen, fast då har det inte varit jag som lagt dit dem. En gång kom det en handslägga farande, den hade tappats i betongblandaren på fabriken och följt med i lasset. Då skämtade jag med bygget och sa att det är det nya, nu levererar vi allt man behöver på bygget på en gång!