Hem Okategoriserade Nya handavtryck i Norra Djurgårdsstaden

Nya handavtryck i Norra Djurgårdsstaden

På tisdag den 26 september startar Einar Mattssons byggnation av 130 hyresrättslägenheter i kvarteret Koppången i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Byggstarten förevigas med ett besök av biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog (s) som ska gjuta sina handavtryck i betong.

Kvarteret består av fyra huskroppar som hänger ihop invändigt och husen uppförs i material som ska ge en industriell känsla ut mot gatan.

– Vi vill skapa en tydlig uppdelning av de fyra huskropparna, till exempel genom att välja olika fasadmaterial, säger Martin Michalski, projektutvecklare på Einar Mattsson, till Stockholm Direkt.

Bostadsförmedlingen kommer att hyra ut hälften av lägenheterna och resterande hälft förmedlas av Einar Mattssons Botorg. Hushöjden varierar mellan sex och elva 11 våningar och det kommer att finnas ett garage med plats för över 300 cyklar och drygt 60 bilar.

– Fastigheten innehåller flera lägenhetsstorlekar men en majoritet är tvårumslägenheter. säger Martin Michalski.

Jan Valeskog.

Totalt kommer 12 000 nya lägenheter att byggas i stadsdelen och exakt hur fördelningen kommer att se ut är inte fastställt. Hittills har det varit fifty/fifty mellan bostads- och hyresrätter.

– Förmodligen blir det fler bostadsrätter. Det är likadant i Hagastaden, eftersom det handlar om projekt med höga kostnader och staden behöver få in pengar. Men allmänt i Stockholm bygger vi 50 procent hyresrätter, säger biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog.

Totalt uppför Einar Mattsson 211 hyresrätter i etappen Brofästet med ett miljötänk i såväl teknik som boendeupplevelse. Huskropparna klassas som energismarta och har en öppen terass och en solcellsanläggning på taket.  Inflyttningen är planerad till 2019.