Hem Betongbruden Betong som hobbyBetong som hobbybetongbruden

Jag minns inte riktigt hur det kom sig att jag började gjuta i betong som hobby, men jag antar att nyfikenhet och tillgången till material var de största orsakerna. När jag väl hade börjat så gick det inte att sluta, det var så roligt!

Det roligaste med att gjuta i betong är att det verkligen bara är fantasin som sätter gränser. Jag har gjutit i creme fraicheburkar, i gelehjärtansaskar, pringlesrör, lock till godislådor osv. Att gå på loppis efter att man hade börjat gjuta blev en utmaning, man såg potentiella gjutobjekt  överallt!  Nu har jag ett 70-tal formar och nya är ständigt på väg in.  Jag har allt möjligt från ljusfat, änglar, hästar, katter, hundar, drakar, tomtar, bilar och tavlor och mycket mer. Jag kan även göra avgjutningar av tex en hand.

I början var väl alstren inte de vackraste världen skådat, man var ju nybörjare både i hantverket och i “tänket” kring målning och dekor. Man fick prova sig fram helt enkelt.

I början var det kanske inga vackrare kreationer, som tex denna gjuten i en såsburk

 

 


Denna är gjuten i en oval plastbytta. Jag gjöt den medvetet i grövre betong för att få en lite ruffigare yta. Ljushållaren i glas står på en bit skiffer plockad i Uppland. Hängaren är en enkel variant av tvinnad ståltråd. Jag har inte målat däremot har jag gnidit in lite glitter på betongen för att få lite lyster.

 


Jag är svag för metallicfärger, och här har jag använt både en vanlig vit färg till hästen men sedan målat manen i silver.

 

 


Här har jag använt ett stort tussilagoblad som mönster. Just detta är lite fusk, det är gjutet i flytspackel men det går med betong också.
 

Vill du se mer av det jag gör så välkommen till min grupp Jobby Desgn på Facebook eller följ mig på Instagram, där kallas jag betongbruden. På Instagram kan man även se mer av mitt jobb som betongbilschaffis. Välkommen!