Hem Okategoriserade Betongspikpistol utmanar gasdrivna modeller

Betongspikpistol utmanar gasdrivna modeller

Enligt verktygstillverkaren Devalt är deras nya batteridrivna betongspikpistolen DCN890 så kraftfull att den tål att jämföras med de gasdrivna modellerna. DCN890 lanseras som en högpresterande spikpistol optimerad för att skjuta i betong, stål och tegel.

Med DCN890 fortsätter Dewalt att utveckla sitt 18 V XR-sortiment med starka och effektiva batteridrivna proffsverktyg för den professionella marknaden. Pistolen är anpassad för tung montering och infästning i betong- och stålkonstruktioner, allt från gipsskivor till skenor och kabelclips. DCN890 är enligt Devalt den första betongspikpistolen i sitt slag och ska klara spiklängder från 13 mm och ända upp till hela 57 mm. Kraven på att kunna skjuta snabbt och intensivt ska uppfyllas liksom kraven på väldigt exakt användning för exempelvis yrkesverksamma inom ventilation, el och vvs.

Till skillnad från motsvarande betongspikpistoler som drivs med gas så DCN890 klara att jobba jämnt och effektivt även vid låga temperaturer. Prestandan ska inte påverkas av temperaturskillnader och accelerationen är lika snabb oavsett. Detta gör den perfekt för arbeten utomhus och i ouppvärmda utrymmen på vintern. Det tar drygt 8 sekunder att säkra upp 2,5 meter långa gipsskivor (25 cm spikavstånd).

Konstruktionen erbjuder ett flertal användbara funktioner som tre olika effektlägen och möjligheten att välja spiklängd och djupjustering för olika material. Det finns också två manöverlägen för snabb och repetitiv flerskottfunktion med hög noggrannhet för längre spikavstånd. En specialnos och inbyggt LED-ljus underlättar användning i svåråtkomlig och mörka utrymmen. Även magasinskapaciteten är imponerande på DCN890 och rymmer hela 33 plastbandade skjutspik. Med den kraftfulla XR 5.0Ah batteriplattformen går det att skjuta 600 skott med 20 mm standardspik på en enda laddning. Det motsvarar 245 meter gipsskivor med ett spikavstånd på 40 cm. Den kolborstfria motorn ska enligt uppgift också göra DCN890 extra effektiv och garanterat hållbar.

DCN890 är kompatibel med Dewalts batteridrivna XR-sortiment och kan därmed köpas utan batteri och laddare, av dem som redan använder systemet. Den säljs även i kombinationspaket med 2 x 18V 5.0Ah-batterier och laddare. Det finns dessutom flera olika nostyper som tillbehör för olika MEP-clips, liksom ett komplett utbud av clips och spik med olika diametrar. Cirkapris ligger runt 10 000 kr.