Hem Hållbarhet Nu börjar monteringen i Brf Viva

Nu börjar monteringen i Brf Viva

Brf Viva på Guldheden i Göteborg.

I morgon, tisdag, börjar Riksbyggen att montera de 132 lägenheterna med stommar av klimatsmart betong i Brf Viva.

– Den nya typen av klimatsmart betong har upp till 30 procents lägre klimatpåverkan jämfört med vanlig betong. Vi kommer dessutom att lagra energin från områdets solceller på taket i begagnade bussbatterier, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

Brf Viva är ett bostadsprojekt med 132 lägenheter som byggs på Guldheden i Göteborg, nära Chalmers campus. Ambitionen har från början varit att bygga det mest innovativa och hållbara bostadsprojektet i Sverige. Forskare på Chalmers, Göteborgs Universitet och RISE, liksom innovatörer från bland annat Göteborgs Energi och Cementa är knutna till projektet.