Hem Okategoriserade Skanska Asfalt och Betong byter namn

Skanska Asfalt och Betong byter namn

Skanska Asfalt och Betong blir Skanska Industrial Solutions. Som en del av Skanska Sverige ska Skanska Industrial Solutions erbjuda tjänster och basprodukter som betong, asfalt och bergkross, vägservice och maskinuthyrning.

– Namnet signalerar förnyelse och framåtanda, och är ett uttryck för en utveckling vi arbetat med i flera år. Det inkluderar alla våra verksamheter, samtidigt som det betonar att vi både jobbar med lösningar och har en industriell tillverkning av olika produkter. Dessutom är det internationellt gångbart, säger Per Åkerman, vd Skanska Industrial Solutions.

I Skanska Industrial Solutions produktportfölj finns bland annat tillverkning av betong och rådgivning om produktval och gjutmetoder. Med olika typer av bergkross lägger Skanska Industrial Solutions grunden för hus, vägar och järnvägar. Företaget sköter även drift och underhåll av vägar och broar och ser också till att byggarbetsplatser har rätt utrustning för att arbeta säkert och effektivt i hela byggprocessen.

Samtidigt byter även Skanska Maskin namn till Skanska Rental. I Norge och Finland byter Skanska Asfalt A/S och Skanska Asfaltti OY namn till Skanska Industrial Solutions.