Hem Hållbarhet “Vi driver arbetet genom att ha fokus på ledarskapet”

“Vi driver arbetet genom att ha fokus på ledarskapet”

Charlotta Szczepanowski, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen.

Riksbyggen har utsetts till Sveriges tredje mest hållbara fastighetsbolag i studien Sustainable Index Business to Business 2017.

– Det är tydligt att vårt systematiska arbete med hållbarhetsfrågor i alla processer ger resultat, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen.

Studien har undersökt vad exekutiva beslutsfattare på de största företagen i Sverige tycker om aktörer i nio olika branscher. Inom kategorin fastigheter utsågs Riksbyggen till Sveriges tredje mest hållbara fastighetsbolag.

I projektet Brf Viva på södra Guldheden i Göteborg samverkar Riksbyggen med Cementa för att optimera betongen till att vara en klimatsmart och innovativ grund i bygget. Stommaterialet minskar sin klimatpåverkan med 30-35 % och projektet ska visa vägen mot ett hållbart boende och byggande i betong.

– Vi driver arbetet genom att ha fokus på ledarskapet, göra rätt saker samt utveckla arbetssätt och kunderbjudanden. När vi dessutom lyckas inspirera omvärlden är det ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, säger Charlotta Szczepanowski.

Sustainable Brand Index är Nordens största studie om hållbarhet och har genomförts sedan 2011. 2017 är första året som den inte bara genomförs bland konsumenter utan även beslutsfattare. Målgruppen är exekutiva beslutsfattare på företag med över 400 miljoner kronor i omsättning. Studien genomfördes under april-juni 2017 och totalt intervjuades 626 beslutsfattare om 74 varumärken och deras miljöansvar samt sociala ansvarstagande.