Hem Betonggalan Nominerad: Linda Teng

Nominerad: Linda Teng

Vi har gett de Roger-nominerade chansen att presentera sig lite närmare och nu har turen kommit till Linda Teng som är nominerad i kategorin Årets Betongarkitekt.

Namn: Linda Teng.
Arbete: Arkitekt på Semrén & Månsson.
Ålder: 35.
Familj: Min sambo Jens och vår dotter Elma sen har vi Elmas mormor, morfar, farmor Mona och farfar Erik. Ja, listan kan bli lång!
Bor: Kungsholmen.
Favoritbyggnad: Byggnaden mittemot oss är en, kollektivhuset av Alva Myrdal och Sven Markelius får jag titta på varje dag. Man ser nåt nytt spännande hela tiden. Ljuset, balkongväxterna ändras, nya människor flyttar in och ut. Ja, livet får synas helt enkelt.
Favoritbetong: 4 nyanser av grått!

Jag har aldrig skrattat så mycket som när: Min dotter skrattar så hon kiknar, då kiknar jag med.
Jag kan aldrig nånsin glömma: När jag och Jens åkte Vasaloppet och vi lyckades skida in i Mora efter 11,5 timmar av konstant snöstorm och motvind. Trodde vi skulle klara det på under åtta timmar.
Jag trodde jag kände mig själv men: Jag har väldigt bra minne, kommer alltid ihåg vad folk sagt trots att jag förlägger nycklar stup i kvarten.
Har aldrig skämts så mycket som när jag: Inte klarade mulitplikationstabellen på tid i lågstadiet, förföljer mig i mina drömmar än idag.
En händelse som kunde fått mitt liv att se helt annorlunda ut var när: Jag bröt benet i gymnasiet, tänkte egentligen åka på collage och simträna men fick stannade hemma och började läsa konstvetenskap istället. Hade benet hållt då hade jag nog inte varit arkitekt idag.
Den finaste bekräftelse jag fått är: I mitt arbete är nog denna nominering uppe i topp tillsammans med att studenterna som flyttat in i säger att dom tycker om huset (Kvarteret Forskningen på KTH). Det är så kul!!
Mitt favoritord är: Elma.
Innan jag dör måste jag hinna med att: Rida islandshäst och bada i varma källor, ja generellt vill jag bada mer!
Mest av allt beundrar jag: Godheten i människor när den får lov att ta plats.

Mina tre viktigaste årtal med motivering:
Enkelt!
1982 – Då föddes jag, det är ju stort!
2000 – Träffade min Sambo Jens
2016 – Min dotter föddes