Hem BetongTV Torsplan 2 kan bli “Årets BREEAM-byggnad”

Torsplan 2 kan bli “Årets BREEAM-byggnad”

Fjolårets Miljöpris-vinnare på Betonggalan, Torsplan 2, är en av tre nominerade i kategorin “Årets BREEAM-byggnad” på Sweden Green Building Awards 2017 .

Sweden Green Building Council premierar Sveriges mest framstående personer och projekt inom hållbar samhällsbyggnad och har nominerat Torsplan 2 tillsammans med IKEA Hubhult och Skånegatan 1-3. Vinnaren presenteras på Nalen den 23 november.

BREEAM är ett miljöcertifieringssystem från Storbritannien som utvecklats och administreras av BRE (Building Research Establishment). Det står för BRE Environmental Assessment Method och är ett av de äldsta miljöcertifieringssystemen. BREEAM har använts för att certifiera över 500 000 byggnader.

BetongTV: En rundtur på Torsplan 2 (länk).