Hem Betongbruden Glamour i betongbranschenGlamour i betongbranschenbetongbruden

Eller inte så jättegamouröst kanske… 
Som jag tidigare nämnt så kör jag åt olika betongleverantörer. Bara för att det står Skanska på min bil så betyder det inte att jag bara kör där utan jag kan praktiskt taget köra var som helst. Häromdagen körde jag åt en fabrik om relativt ofta har problem med sin spolanläggning. Antingen är det på grund av att folk har haft sönder något, men det beror också på att utrustningen inte är dimensionerad för det den ska användas till. Det är så pass illa att folk bara rycker på axlarna och uppgivet kommenterar “det är ju *leverantörens namn* vi är på” så fort man hör att något är trasigt.
 Det tråkiga med det här är ju att det tar betydligt längre tid att få rent bilen, om man ens lyckas. Det som eventuellt blir kvar måste bilas bort (hackas loss med maskin), vilket ger åkeriet en extra utgift. Dessutom skapas det längre kö till spolanläggningen och folk blir såklart irriterade.

Gärna kombineras dessa tillfällen med att man har jobbat över (Murphys lag…). I den här branschen förväntas man jobba över när som helst. Långa dagar är mer en regel än ett undantag, och hur de som har familj med små barn klarar det är för mig en gåta! Visst, det går att säga ifrån efter en full dag och åka hem, men då får de som är kvar mer att göra så det känns ju inte så bra det heller.Många av de chaufförer som jag pratar med säger sig inte ha något emot att jobba över, men att man känner sig som en andra sortens människa när det bara verkar förutsättas att man inte har ett liv utanför jobbet och därmed kan jobba. Man blir inte ens tillfrågad. Att man då dessutom ska behöva mötas av en icke fungerande spolanläggning som “tack” för att man ställer upp och offrar sin fritid känns minst sagt otacksamt.