Hem Okategoriserade Grunden gjuten till The Point

Grunden gjuten till The Point

The Point blir den högsta kontorsbyggnaden i Öresundsregionen.

Med en höjd på 110 meter kommer The Point att bli den högsta kontorsbyggnaden i Öresundsregionen och synas på mils avstånd. Grundgjutningen pågick i 36 timmar i sträck under den sista helgen i september då det totalt göts 2100 kubikmeter betong, motsvarande cirka 200 villagrunder.

Sedan i april i år har Peab schaktat och slagit ned 300 betongpålar och därefter har det monterats 200 ton armeringsjärn. Under grundgjutningen lossades en betongbilslast var femte minut.

– The Point ligger på det allra bästa läget, på torget precis intill Citytunnelstationen, och kommer att bli ett spektakulärt landmärke med internationell prägel. I byggnaden kommer våra kunder att kunna profilera sig och sin verksamhet på ett unikt sätt, säger Pia Andersson, vd på Annehem som ansvarar för uthyrningen av kontorslokalerna.

Byggnaden ska inrymma ca 20 000 kvm kontorslokaler, butik, lobby och gemensam lounge och är placerad i Hyllie som är en expansiv stadsdel i Malmö. Projektet The Point liksom det intilliggande hotellet Quality Hotel View ägs gemensamt av Peab och Volito.