Hem Hållbarhet Hon är Årets Samhällsbyggare

Hon är Årets Samhällsbyggare

Kristina Alvedal.

Kristina Alvendal, vd på Alvendal AB, tilldelades utmärkelsen Årets Samhällsbyggare 2017 i samband med Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm. 

– Det är fantastiskt roligt eftersom hon brinner för hållbar stadsutveckling, säger Sara Haasmark, vd för Samhällsbyggarna.

Enligt juryns motivering går det en röd tråd genom hela hennes yrkesliv som är samhällsbyggnad och främjande av samhällsutvecklingen. Kristina Alvendal har hela tiden stått för nydaning och transparens och har varit initiativtagare till många samarbeten som drivit samhällsutvecklingen framåt. Enligt motiveringen har hon också satt begreppet ”stad” på kartan och tydligt arbetat mot utveckling av den trygga, klimatsmarta staden, där det finns goda stadsmiljöer och intressanta platser. Hennes förmåga att röra sig mellan näringslivet och politiken är unik.

– Jag är oerhört glad och så klart stolt över denna utmärkelse säger Kristina Alvendal som anser att den är ett kvitto på att det hon har åstadkommit tillsammans med andra hittills har uppmärksammats och uppskattats.

– Mina erfarenheter från politiken och från den privata fastighetsbranschen ger mig en kompetensmix som jag har mycket användning för i mitt sätt att arbeta.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.