Hem Okategoriserade Mapercrete System för fogfria Betonggolv

Mapercrete System för fogfria Betonggolv

Betonggalans huvudsponsor Mapei informerar om Mapercrete System:

Med tre enkla komponenter tillsatta till betong kan du gjuta stora golvytor utan att behöva foga. Det ger betydligt lägre underhållskostnader, enklare rengöring och större flexibilitet under brukstiden.

– Undersökningar har visat att golv är det som byggherrar är minst nöjd med. Utmaningarna är sprickor, svaga ytor, kantresningar och fogar som skapar problem vid drift. Fogfria golv är ett bra alternativ och trenden är att fler väljer detta.

Bauhaus i Linköping, Hydralic i Anderstorp och det 3400 m² stora golvet hos LMI i Helsingborg är exempel byggnader som de sista åren har lagt fogfria golv.

Hur fungerar det?
Kombinationen av Expancrete-pulver, Mapecrete SRA-N och stålfiber, Steelfibre DE50/0,75 N betyder minimalt med rörelser i betongen under härdning. Därför kan man gjuta större ytor utan fogar och man erhåller planare ytor och estetiskt snyggare resultat. – Utan fogar uppnår man större flexibilitet om man senare skall ändra rumsindelningen. Man slipper också kantresning och fogar som blir förstörda och kapar renoveringsbehov över tid.

Mapei kan erbjuda:
Mapecrete System, fogfria golvlösningar för de flesta projekt. Mapei har stor internationell erfarenhet och kan erbjuda utbildning och uppföljning för entreprenörer och konsulenter för att säkra korrekta lagda fogfria golv. För fabriksbetongsleverantörer och Mapei är detta ett viktigt område och vi uppmanar alla som är i behov av funktionella golv att ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra tillsammans.

För mer info: Kontakta Staffan Hjärtström på 070-306 5926.