Hem Design Disk i betong möter gästerna på Nobis Hotel

Disk i betong möter gästerna på Nobis Hotel

Foto: André Pihl, Wingårdhs.

I receptionen på Nobis Hotel i Köpenhamn möts gästerna av en disk gjuten i betong. Det är en referens till att huset var ett av de första att uppföras i betong i början av 1900-talet.

Nobis Hotel Copenhagen.

På Niels Brocks Gade 1 i Köpenhamn reser sig en imponerande byggnad som ursprungligen ritades för ett försäkringsbolag 1903. Efter att huset har stått tomt under en längre period har nu Nobis Hotel flyttat in. Det svenska arkitektkontoret Wingårdhs har gestaltat hela den invändiga ombyggnaden.

– Genom att utgå från Nobis visioner om sitt nya hotell och platsens förutsättningar designar vi en inredning som är direkt kopplat till projektet, säger Helena Toresson, inredningsarkitekt på Wingårdhs.