Hem Betongbruden Årets mest korkade

Årets mest korkade

betongbruden

Häromveckan stod jag mitt inne i Stockholm city och hade en riktig långlossning. Jag stod lite illa till, så när det kom en lastbil och ville vända så hoppade jag ut för att hjälpa honom att hålla koll på folk och en mur bakom honom. Även om man är en duktig chaffis så är ett par extra ögon alltid bra, i synnerhet inne i stan där det är folk överallt och de brukar dessutom ofta lämna hjärnan hemma och tänker sig inte för.

Priset till årets mest korkade idiot går tveklöst till den unga killen som tyckte att det var en bra ide att cykla mellan en mur och en backande lastbil! Men det är klart, det var ju faktiskt 1,5 meter (!) tillgodo, så det var ju lugnt… Jag skrek åt honom att inte cykla där, och sedan skrek jag sånt som inte passar sig i tryck. Tur för honom att han cyklade bort från mig, annars hade hela city hört vad jag hade sagt till honom.

Hade chaffisen gjort ett misstag, kanske släppt upp kopplingen för fort så hade killen garanterat inte cyklat därifrån. Det är skrämmande att man inte förstår att det är obra att hamna mellan sisådär 12 ton lastbil (utan last alltså) och en stenmur.

Det är dessutom påfrestande för oss chaffisar att hela tiden behöva hålla koll på dessa personer. Lastbilar är stora, de väger massor och tyvärr har de ett gäng döda vinklar som inte går att göra så mycket åt.  Vi gör vad vi kan för att hålla koll, men vi skulle bli så tacksamma om ni som rör er i trafiken tänkte på att vi kanske inte ser så bra. Sök ögonkontakt med föraren så ofta det är möjligt, du kanske får gå några meter extra men varför chansa? Att bli överkörd av 12 ton lastbil är inte hälsosamt. En bra tumregel är: Om inte du ser chaffisens ansikte så ser chaffisen inte dig. Var rädda om er!

Åsa ”Betongbruden” Karlström