Hem Okategoriserade Betongföreningen på Open House Stockholm

Betongföreningen på Open House Stockholm

Under några dagar i början oktober öppnade Stockholm upp ett 50-tal av stadens mest unika och spännande byggnader och platser för allmänheten. Syftet var att öka intresset för arkitektur, design och samhällsbyggande och för första gången deltog Betongföreningen.

– Vi ville stödja detta arrangemang samtidigt som vi såg det som ett bra tillfälle att nå ut med information om vår verksamhet och att visa på betongens möjligheter, säger Betongföreningens vd Richard McCarthy.

Det var andra gången som Open House anordnades i Stockholm. Festivalen grundades i London 1992 och har sedan dess etablerats i 35 storstäder över hela världen. Arrangör är den ideella föreningen Open House Stockholm som består Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening. Föreningar som alla delar ett stort engagemang för stadens utveckling.

– Genom Rådet för estetik ordnade vi ett praktiskt inslag, ”Prova på gjutning av betong”. Vi var de enda som representerade ett visst material och som ordnade med ett praktiskt moment, vilket gav oss lite extra uppmärksamhet, säger Richard McCarthy.

Trots regn och rusk var det många som kom till Betongföreningens tält utanför entrén till KTH. Under de två dagarna (7-8 oktober) var det ca 130 personer som göt pusselbitar och skålar m.m.

– Vi fick en pratstund om betong och lämnade ut informationsmaterial. Bland besökarna fanns bland annat studenter och intresserad allmänhet.